Nu werk je hard aan je promotie, daarna lonkt een mooie carrière. Wat is er mooier om nu of in de toekomst onderwijs te verzorgen. Om hier nog beter op voorbereid te zijn biedt de Master Docent Hoger Gezondheidszorg van de VU speciaal voor alle zorgprofessionals ingeschreven bij de doctoral school van het Amsterdam UMC: ÉÉN STUDIEBEURZEN

De master Docent HGZO is er al jaren en start wederom in oktober 2024, dit cohort overdag op de maandag. De opleiding, die wordt aangeboden door de VU, Faculteit der Geneeskunde, in samenwerking met VUmc Academie, is voor iedereen die werkzaam is in de zorg of welzijn én in het bezit van minimaal een diploma van (minimaal) een hbo-opleiding in zorg of welzijn. De opleiding biedt niet alleen een unieke gelegenheid voor verdere professionalisering aan (praktijk)opleiders en docenten, maar vooral ook een breder carrièreperspectief aan zorgpersoneel: collega’s die verdieping zoeken in onderwijskundige en andere zorginhoudelijke competenties. Die het interessant en belangrijk vinden om te kunnen functioneren op het raakvlak van onderwijs, zorginhoudelijk onderzoek en zorgpraktijk.

De tweejarige deeltijdmaster Docent HGZO (Hoger Gezondheidszorg Onderwijs) is een door de NVAO geaccrediteerde hbo-master die opleidt tot innoverend zorgdocent/-opleider met één been in de zorgpraktijk. In het programma van de master Docent HGZO staan de competenties didactisch handelen, innoveren, onderzoeken en professionaliseren centraal. Je leert tijdens de opleiding studenten begeleiden, opleiden en beoordelen in de gezondheidszorg. Je voert zelf een onderzoek binnen de gezondheidszorg uit, waarbij je ook stilstaat bij hoe je studenten kan begeleiden bij hún onderzoek. Voor het onderdeel zelf onderzoek uitvoeren is de mogelijkheid om op basis van eerder verworven competenties vrijstelling aan te vragen.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website. Of neem voor vragen contact op met opleidingscoördinator drs. Stan Buis: s.c.a.buis@amsterdamumc.nl.

De studiebeurs is alleen voor studenten die reeds zijn aangesloten bij de doctoral school Amsterdam UMC (VU of UvA). De beurst dekt het collegegeld voor de 2 studiejaren en zijn alleen bestemd voor zorgprofessionals. De beursalen dienen begin oktober 2024 te starten.

Mocht je aanspraak willen maken op deze studiebeurs stuur dan voor 1 april een brief met motivatie, je CV, bewijs van achtergrond als zorgprofessional naar de opleidingsdirecteur master Docent HGZO Prof. dr. Dagmar Else Slot: d.slot@acta.nl.